torsdag 26 augusti 2010

Färdiga alster...

...och ett påbörjat som också är färdigt!
Sitter här nu med höstens första, och sista hoppas jag, förkylning. Har varit med och skolat in nya små bekanta på mitt jobb som är i den åldern då man ska skaffa sej ett immunförsvar. "Fröknarna" får också en släng med av sleven. Men dom behöver nog uppdatera sitt lite också så dom klarar sej ett tag.
Då som sagt var det påbörjade färdigt. Det blev en sjal också av garnet som blev kvar från vantarna. Har börjat på ett par till vantar som som är stickade av garn jag köpte på Filtmakeriet i Kilafors. Ett jättetrevligt ställe som är värt ett besök. Tre unga människor som tagit över Kilafors gamla spinneri och tillverkar nålfilt, garn o konstsmide. En del kurser har dom också.
Nu börjar jag se fram emot vårat handarbetscafé vi har på biblioteket varannan torsdag och dom syfestivaler som blir i höst. Kul att träffas igen och få lite inspiration av varann.

måndag 16 augusti 2010

Påbörjade alster

Har stickat en del i sommar trots värmen bl.a. uppifrån o ner koftan. Så har det blivit lite påbörjat som jag måste göra klart. Tre beställda armband o två par tvåändstickade vantar. Dom grå är snart klara, men dom flerfärgade är lite trassligare eftersom det blir tre trådar att sticka med så det känns lite segt. Men dom blir fina, så jag ska sätta fart med dom också. Har ju en del garn i gömmorna som ska stickas upp. Det känns bättre när man köper nytt garn att det gamla är uppstickat. Det går ju inte att låta bli att köpa nytt när det finns så mycket fina garner.Men nån last ska man väl ha. En ganska trevlig last tycker jag!

Snart höst

Då var det snart höst,  och då brukar det kännas som allt blir som vanligt igen. Sommarlov o semestrar är slut och allt återgår till det vanliga. För oss i familjen blir det inte så den här hösten. Den 4:e juni stannade tiden upp, då ett av våra älskade fosterbarn omkom i en arbetsplatsolycka i Stockholm. En go o härlig kille som vi haft privilegiet att få dela med hans mamma o syster i 15 år. En kille som tog stor plats och lämnade ett stort tomrum, men som alltid kommer att ha en stor plats i våra hjärtan. Och det som jag redan visste men som jag vet riktigt nu är att man kan knyta an till o älska andras barn också.

måndag 9 augusti 2010

Vantar

Så kan dom se ut, mina vantar!

Välkommen till bloggen Stickning & Pärlor

Hej alla!
 Då har jag också börjat blogga med hjälp av min yngste son. Det blir väl mest om stickning och lite annat pyssel jag sysslar med. Som lite smycken av pärlor o tenntråd m.m.
Mitt senaste projekt är en "uppifrånonerkofta" som jag var till Dala Floda på workshop med "Tant kofta" och lärde mej. En jättetrevlig eftermiddag som gärna hade fått vara lite längre. ..
 Annars stickar jag mest tvåändstickade vantar just nu. Det är ju vinter snart så...