onsdag 30 mars 2011

Mera färg...


på garn blir det i helgen. Samlar några av stickkompisarna på lite färgprovning i helgen. Är ju i provstadiet själv, så vi får väl testa o tipsa varandra så gott det går. Men kul tror jag att det blir. Skulle kanske ta och ha lite vinprovning också, så blir det nog ännu roligare! I alla fall så är garn inhandlat o färgen blandad. Bara att sätta i gång!!!

söndag 20 mars 2011

En skön vårvinterprommenad....



... till ett av Säters populära utflyktsmål vintertid: Att gå och mata änderna vid Ljusterån. Det har folk gjort i den här sta´n så länge jag kan minnas. När brödet är slut kan man prova med dragkedjor! Ett annat utflyktsmål är våran fina sjö Ljustern. Tycker egentligen att det är lite otäckt med isar, men det är så fint på sjön nu så jag övervann det den här gången.

onsdag 16 mars 2011

Våran gamla kattdam...

... Elsa har fått komma till en annan och kanske bättre värld nu. Nu slipper hon alla krämpor en katt på nästan 18 år kan få. Inget lätt o roligt beslut att fatta, men har man djur så kommer ju den dagen förr eller senare. För oss tycker jag den blev senare. Kvar i huset finns i alla fall hennes son som blir 13 år i sommar. Så alldeles tomt blev det inte.

tisdag 8 mars 2011

Ett par vantar ...

...blev det jag stickade av första härvan garn jag färgat själv. Känns lite kul att själv ha komponerat mönstret på vanten och färgat garnet.Det kommer nog att bli fler!
Vill visa också vilket fint besök vi hade vid fågelbordet i dag. Stjärtmesar! Hade aldrig sett såna förrän för 5-6 år sen. Tror inte dom är så vanliga här nu heller.

lördag 5 mars 2011

Bilder från en skön promenad...


...i solen. Skolan som min far, jag och våra barn gått i. Och dom två äldsta barnbarnen har gått låg-o mellanstadiet där. Nu har vi ett barnbarn som har ett par år kvar att gå där, sen ska väl den yngsta börja där också om några år. Stannar barnbarnen kvar i stan så kanske det blir fler generationer som får sin lärdom där.

onsdag 2 mars 2011

Färga garn...


...har jag länge tänkt att jag skulle vilja prova på. Så på Syfestivalen köpte jag Jaeba kallfärger som jag vetat om att det finns men inte hittat förrän nu. Passar mej bra som inte vill hålla på med en massa kastruller och så mycket "byttor". Det var jättekul, så jag kommer nog att fortsätta färga. Är ju bara nybörjare än, men det är ju alla i början. Får göra lite tester små småtussar innan jag slår på stort. Men man vill ju slå på stort på en gång, så 1 hg. har jag i alla fall färgat. Ska beställa mer färg på www.ullomera.se för jag köpte bara lite för att testa. Jag blir sån att jag måste handla på mej mycket när jag har testat något som jag tycker är kul. Det är väl därför jag har ett lager garn, pärlor, tenntråd, ull och en del saker jag säkert glömt att jag har. Men... man ska ha lite roliga laster här i livet!