söndag 26 juni 2011

Ett litet smulronställe till!



En utflykt i dag till Norns bruk som ligger ett par mil söderut härifrån. Ett bruk med anor från mitten på 1600-talet. Vi har så mycket fina och intressanta platser runt om oss som är värda ett besök. Dalarna är inte bara runt Siljan! Det finns så mycket, mycket mer som många inte vet om att det finns. Små ställen som är bevarade och man kan gå där och föreställa sej vilket liv och rörelse det var där en gång i tiden.

fredag 24 juni 2011

Trevlig midsommar!

Barn o barnbarn kommer i morgon, så idag kan jag ta det lugnt och pyssla med mitt.

söndag 19 juni 2011

Måste få visa...






... lite mer bilder från smultronstället i Säter. Tidigare inlägg var från norra delen av ravinsystemet, Norddalen. Den här gången vandrade vi en liten sväng i den södra,Säterdalen. Vi gick så vi kom till Konsthjulet som är ett hjulhus där man via en stånggång pumpade upp vatten från Bispbergs gruva. Huset är från 1700-talet och man har byggt upp stånggången en bit för att visa hur det såg ut en gång i tiden. Därifrån gick vi Kärleksstigen som leder tillbaka till Säterdalen igen. Man kan välja en led därifrån till Norddalen också. Tyvärr så passerar man reningsverket som ligger där, men är fort förbi och märker inte av Säters befolknings mindre behagliga sidor så lång stund.

lördag 18 juni 2011

Kom på att...

... jag inte bloggat om stickning på ett tag. Så här kommer en bild på mina senaste alster. Sjalarna har jag stickat i garnerna jag köpte när jag var till min kompis i Norrtälje. En är förresten virkad med kärleksknutar som var jättekul virkning. Ett stickat armband och ett ängelhalsband blev det också. Pippitröjan gjorde så att det minskade en del i garnlagret. Plus att jag trivs väldigt bra i den. Två plus alltså! Såg på Stickcafé Online att det behövs små babymössor till ett sjukhus i Afrika, så en har jag klar. Lättsam stickning till en god gärning och att det förbrukas en del restgarner. Då blir det tre plus här.

Ha en fortsatt trevlig helg!

söndag 5 juni 2011

I dag blev det en liten...





...utflykt till "Franssons stugor" med man, son och barnbarn. Det är ett par övernattningsstugor som ligger i norra delen av vår stads fina och unika ravinsystem. Den mest kända delen av systemet är Säterdalen med sin nöjespark. Sen fortsätter dalen ca 5 km. norrut med Nordalen i en vandringsled som är väl värd ett besök om man är i Säter. Det är som en djungel med mycket växtlighet och fågelliv. I dag hörde vi göken hela tiden vi var där. Finast är att gå där nu före midsommar, men fint sen också. Inte långt att ta sej till från "stan", men man kommer som till en annan värld. Svårt att visa med bilder hur det ser ut. Måste ses på riktigt. Då känner man hur gott det luktar också av alla blommor och grönt.

lördag 4 juni 2011

Ett år har gått...

...sen vi fick det tragiska beskedet att våran bästa Magnus omkommit i en arbetsplatsolycka. Ett jobbigt besked som var svårt att ta till sej. I bland tror jag fortfarande att han ska komma in genom dörren och ropa "halloj!!! finns det nåt kaffe!" Jobbigt för oss i vår familj, men mycket jobbigare för hans syster o mamma vars mans bror omkom i en olycka två dagar innan. I kväll ska vi träffas alla hos hans mamma.
Magnus kom till vårat familjehem som 13-åring för 17 år sen och kom och gick i huset som våra egna pojkar även sen han flyttat "hemifrån".
Man inser en sån här gång hur mycket vi måste vara rädda om och uppskatta våra nära o kära. Ta vara på dagarna och lyssna på vad man själv vill göra med dom och inte alltid låta andra bestämma över ens tid. Och att prioritera över vad vi ska gnälla om.