lördag 25 februari 2012

Min nya passion!!!

Mönsterstickade vantar! Hoppas den håller i sej länge så jag hinner sticka många par vantar ur Vantboken och mitt garnlager minskar lite. 
Här är Törnenvantarna och Stickas mysterievante på gång. Jättefina mönster av Eva-lotta Staffas.

Vad jag ska göra av alla vantar sen kan ju bli ett lyxproblem. Men det tar vi sen! Får väl se hur länge anfallet håller i sej!

lördag 18 februari 2012

Tänk så det kan bli!

Har haft en jättetrevlig dag på syfestivalen i Älvsjö. Trevligt sällskap både på bussresan och på mässan. Kul också att träffa många trevliga stickbekanta där.

Den här gången skulle jag bara köpa ett vitt och ett svart nystan garn. Tänkte att jag skulle köpa nåt fint tyg kanske och börja sy för omväxlings skull. Inte vet jag var dom tygbitarna tog vägen! Testade ett par rejäla stickor också, men dom går nog inte ner i min stickkorg.

torsdag 16 februari 2012

Känns lite konstigt...


... och tomt att det inte finns en katt i huset. Ett antal katter har ju kommit och gått här i drygt 35 år. Och ingen har jag jag skaffat! Det har make, barn och fosterbarn skött om och inte mej emot! Utom den sista då som jag inte kunde göra mej av med sen jag för snart 15 år sen fick hjälpa hans mamma att ta bort fosterhinnan som hon nog inte orkade eftersom hans lillebror anlände. Nu är han i katthimlen hos flera av sina syskon och mamma och har det bra. Han mådde inte alls bra på gamla da´r och nån ny katt tror jag inte det blir här. Tror jag alltså!!!
Vad gäller stickning så stickas det just nu februarivantarna ur vantkalendern. Sen blir det att sticka lite ur Vantboken jag fick i present. Tur att jag har mycket garn i lagret som passar. Men liiite till bara ska jag köpa på Syfestivalen på lördag. Måste ju bara ha lite "godis" att packa upp och klämma på när jag kommer hem.

söndag 12 februari 2012

Första bilderna från...

... min födelsedagspresent från alla "de mina". Hade alla mina kära här på fest ( utom yngste sonen som har lite långt att åka från Gibraltar) i går. Har haft en toppenvecka med mycket uppvaktning och fina presenter. Det gjorde inte alls ont att fylla 60!
Vantboken som har varit på min önskelista ett tag fick jag av mina snälla arbetskamrater. Och en bil fick jag också av yngsta barnbarnet. Kan hända att hon vill ha den tillbaka, men än så länge får jag leka med den.


Lägger en bild på hela familjen Nygren: Mina föräldrar, syskon och jag! Fast det har ju blivit några fler förstås under årens lopp. Så mor o far har förutom oss fyra, 12 barnbarn och snart 12 barnbarnsbarn också.

onsdag 8 februari 2012

Gör som min farfar...


... ställer upp 60-årspresenterna för fotografering. Mitt halssmycke av mitt hår hade "ynglat" av sej i asken med en guldkedja och  det blev såååå fint!!! Jag är jättenöjd!

söndag 5 februari 2012

Mitt "examensarbete"...

...från kursen med Helene Wallin vi hade igår är klart. Vi fick lära oss sticka med flera färger så det blir fint och att klippa i stickat. En trevlig dag där tiden gick alldeles för fort. Tycker ibland att jag kan det mycket när det gäller stickning men som tur är så är det inte så. Då har jag anledning att få gå på fler roliga kurser.



Sen är min "kofthäxtröja" också klar. Vi är en grupp på F.B. som stickar varsin kofta/tröja med mönster som ska vara klar till påsk. Sen blir det sockor!