måndag 24 februari 2014

Stickläger

Har tillbringat helgen i Umeå/Holmsund på ett supertrevligt stickläger med drygt 90 andra trevliga  "stícknördar". Tänk att få sticka i tre hela dagar, tiden på tåget inräknad. Lite god mat och nåt glas vin hann vi med också förstås. Plus tipspromenad och "lite" shopping så klart.
Workshopsen  hoppade jag över men var med på dom tre föreläsningarna som hölls av Sickpoddens Elin och Karin som lärde oss ett och annat "matnyttigt" bl.a. lite nya stickord som t.ex. "brutalblocka" som jag nog måste göra med vantarna jag stickade på i helgen. Dom blir i minsta laget.
Sen berättade Kamilla Svanlund om hennes och Clara Falks nya stickbok Vantar för alla årstider.
Och Helene Wallin berättade om sin resa till Shetlandsöarna. Blev sugen på att åka dit, men man kan ta en budgetresa till Orsa om man vill också för garnerna finns där.
Tipspromenaden (som jag inte vann) var ute i fin omgivning med gamla arbetarbostäder. Måste bara fota ett av husen för dom har så fin färg på dörrarna.
Musik blev vi också bjudna på!
Tre stickningar hade jag med mej och stickat fel på alla! T.o.m. rätstickningen!  Men fick lära mej mycket nytt på lägret och en lärdom var att alla gör sina "fel". Ett av felen berodde på ett fel i mönstret så duktiga designers kan ocksågöra fel. Men det tillhör ju liksom hantverket. Säjer vi!!!
Men hur som helst var det jättekul och jag gör gärna om det igen. Det här kommer jag att må bra av länge!

2 kommentarer:

  1. Ja det lät kul..säkert också att träffa andra som stickar.o garn i massor, köpte du allt detta som va i en hög.Jag har boken som Clara o Kamilla ha gett ut.Du va fasligt nära över till Vasa om du va i Holmsund..hihi,,du skulle ha kommit över.

    SvaraRadera
  2. Låter kul med ett stickläger. Det skulle jag med vilja åka på. Vilken energi man måste få efteråt. Kram

    SvaraRadera