söndag 5 augusti 2012

Nu har jag...

... tre roliga projekt på gång. Ska i fortsättningen bara göra det jag tycker är kul och inte ta emot beställningar. Bara till nära och kära.
Ska lära mej den svåra konsten att säja nej och inte må dåligt när jag nångång säjer nej till vad det nu är. Förstår inte vad det är för fenomen som gör att man mår så dåligt då och vet att jag inte är ensam om det. Och det är bara jag som kan göra nåt åt det. Det är ju ingen annans fel. Säjer jag ja hela tiden till det som folk ber mej om fast jag egentligen inte vill eller orkar så vet dom ju inget annat. Till slut säjer kroppen ifrån och ett litet magsår yppar sej. Hade väl egentligen redan bestämt mej för det här men lite sent då.
Stickar gärna det jag vill och det blir ju en hel del så vill nån ha av det så går det hur bra som helst. Mina älskade, älskade barnbarn vill jag ju också passa så mycket jag orkar, och det är där det är svårast att säja nej när jag inte orkar. Men måste lära mej det och inte ha dåligt samvete. Det är ju inte så kul att komma till en grinig farmor och oftast vill jag ju ha dom här.
Nu har jag klagat av mej lite och det är inte ofta jag gör det heller.
Nej, nu får det vara nog klagat!
Ett nyinköp har det blivit också! En ny nystmaskin som inte flyger av bordet när jag nystar. Riktigt kul att nysta nu. Ska nog shoppa lite garn också. Behöver lite tröstshopping nu tror jag.


7 kommentarer:

 1. Lite nytt garn piggar alltid upp. Jag har nästan slutat ta emot beställningar. Det lönar sig inte så bra. Må så gott och sticka lugnt.

  SvaraRadera
 2. Ja så klok du är. Du gör alldeles rätt. Att sticka på beställning är ingen lönsam affär för man kan ju inte ta betalt heller.
  Lycka till och ha det så kul

  SvaraRadera
 3. Jag är flyttbar. Kan ha kurser även på andra håll och Dalarna är inte så långt bort. Passerar då och då.

  SvaraRadera
 4. Jag har gjort samma fel som du i många är, men nu har jag äntligen lärt mig att säga nej, och mår så mycket bättre. Jag väljer själv vad, när och om jag vill göra något. Har upptäckt att ingen tycker det är nåt underligt alls. Tänk om jag hade kommit på det tidigare. Ha en trevlig garnshopping.

  SvaraRadera
 5. Helt rätt tänkt där Inger. Nej det är inte lätt att säga nej, men det är nog ett måste... Det är ju ett sätt att ta hand om sig själv, och om man inte tar hand om sig själv... ja hur bra blir det då - egentligen??? Och stickning är ju din hobby och är det når som ska vara roligt så är det väl ens hobby! Jag hejar på dig jag! Kraaaam

  SvaraRadera
 6. Alla kommentarer säger precis det jag sa i fbmedelandet. Min Bosse fick en ¨Säga Nej! kurs på sin 50årsfest och faktiskt så lärde han sig att tiden inte alltid räcker till.
  Vi hörs och ses bakom ett nystan.....

  SvaraRadera
 7. Ja det är nog bra att kunna ta tid till annat utan att bara säga ja till allt.
  Ha det gott
  kram

  SvaraRadera